Yarmalı Yoğurt Çorbası Yarmalı yoğurt çorbası, Erzurum yöresine özgü olan bu lezzetli çorba türünü beğeneceğinizi umuyoruz. Yoğurt ve yarmayla yapılan çorbayı hem besleyiciliği hem de lezzetiyle sıkça pişireceğinizi düşünüyoruz. Soğuk kış günlerinde çorbanın sofralarımızdaki yeri tartışılmaz. Değişik usullerde pişirilen çorbalar, bıkmadan severek çorba tüketmenizi sağlayacaktır. İçerisine koyulacak malzemeler çorbaların besleyici tarafını artırmakta. Yemek öncesi içilen çorba, sindirime katkı sağladığından mutlaka ihmal edilmeden pişirilmelidir. Şimdi çorbamızı hazırlayalım. Yarmalı Yoğurt Çorbası Malzemeleri
Yarmalı Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır? Çorbanızın lezzetli olması için tarifte verilen ölçülere dikkat etmelisiniz. Öncelikle kırık yarmanızı yumuşayana kadar ocakta haşlamalısınız. Başka bir tencerede yoğurdu, yumurtayı ve unu suyu yavaşça ilave ederek, iyice karıştırın. Tuzu eklemeyi ihmal etmeyin. Tüm malzemeyi ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karıştırmayı yapmazsanız, malzemeniz kesilebilir. Buna dikkat etmelisiniz. Tüm malzeme kaynadıktan sonra, içine yumuşamış olan kırık yarmayı ilave edin. Bu şekilde tüm malzemeyi on dakika kadar birlikte kaynatın. Daha sonra ocağın altını kapatın. Bir tavanın içinde tereyağını eritin. İçine salçayı, naneyi ve kırmızı toz biberi ilave ederek kavurun. Bunu çorbanızın üzerine dökerek, servis için hazır hale getirin. Çorbanıza servis sırasında arzu ederseniz, ezilmiş sarımsak ilave edebilirsiniz. Bu tercih size kalmış. Çorba kaselerine alarak, misafirlerinize ikram edeceğiniz çorbayı beğeneceklerini umuyoruz. Afiyet olsun. |
Kutan
23 Temmuz 2024 SalıBu yarmalı yoğurt çorbasını yaparken yoğurdun kesilmemesi için sürekli karıştırmak gerektiğini belirtmişsiniz. Sizce bu kadar sık karıştırmak gerçekten gerekli mi?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıMerhaba Kutan,
Evet, yoğurt çorbası yaparken yoğurdun kesilmemesi için sürekli karıştırmak önemlidir. Yoğurt, kaynamaya başladığında kesilme riski taşır ve sürekli karıştırmak bu riski azaltır. Ayrıca, yoğurdu çorbanın sulu karışımına yavaş yavaş ekleyip, iyice karıştırmak da kesilme olasılığını düşürür. Bu nedenle, yoğurt çorbası yaparken sabırlı olup sürekli karıştırmak çorbanızın lezzetli ve pürüzsüz olması için gereklidir.
Sevgiler,