Patates kızartması için yoğurtlu sos nasıl yapılır?

Patates kızartmasının yanına yakışacak, ferahlatıcı ve pratik bir lezzet arıyorsanız, bu yoğurtlu sos tam size göre. Sadece birkaç malzeme ile hazırlanan bu sos, kızartmalarınıza farklı bir tat katarken damaklarda hoş bir iz bırakıyor.

20 Kasım 2025

Patates Kızartması İçin Yoğurtlu Sos Tarifi


Yoğurtlu sos, patates kızartmasına ferahlık ve lezzet katmak için harika bir seçenektir. İşte kolay ve lezzetli bir yoğurtlu sos tarifi:

Malzemeler:


  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş veya ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Tuz (damak tadına göre)
  • İsteğe bağlı: 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu veya maydanoz

Yapılışı:


  • Bir kasede süzme yoğurdu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Rendelenmiş sarımsağı, zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Kuru naneyi ve isteğe bağlı olarak dereotu veya maydanozu ekleyip harmanlayın.
  • Sosu buzdolabında 15-20 dakika dinlendirerek lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayın.
  • Patates kızartmalarınızın yanında servis yapın.

İpucu: Sosu daha akışkan yapmak isterseniz, birkaç yemek kaşığı su veya süt ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Dövmeli Yoğurt Çorbası
Dövmeli Yoğurt Çorbası
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Hamurlu Yoğurt Çorbası
Hamurlu Yoğurt Çorbası
Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Köfteli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Yaz Çorbası
Yoğurtlu Yaz Çorbası
Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;