Yoğurt tüketimiyle ilgili olarak, şeker hastaları için özellikle dikkat edilmesi gereken noktalar var. Doğal yoğurt tercih edilmesi gerektiği vurgulanıyor, çünkü eklenmiş şeker ve tatlandırıcı içermeyen yoğurtlar, kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltmiyor. Peki, bu durumda, yoğurtun içerisindeki probiyotiklerin sindirim sistemine olan katkısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Ayrıca, düşük yağlı seçeneklerin kilo kontrolüne yardımcı olabileceği belirtiliyor. Sizce bu tür yoğurtlar, diyetin bir parçası olarak ne kadar etkili olabilir?
Yoğurt tüketimiyle ilgili olarak, şeker hastaları için özellikle dikkat edilmesi gereken noktalar var. Doğal yoğurt tercih edilmesi gerektiği vurgulanıyor, çünkü eklenmiş şeker ve tatlandırıcı içermeyen yoğurtlar, kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltmiyor. Peki, bu durumda, yoğurtun içerisindeki probiyotiklerin sindirim sistemine olan katkısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Ayrıca, düşük yağlı seçeneklerin kilo kontrolüne yardımcı olabileceği belirtiliyor. Sizce bu tür yoğurtlar, diyetin bir parçası olarak ne kadar etkili olabilir?
Cevap yaz